Openbaar park

Nét over de Schellingwoudebrug, op enkele minuten fietsen van de steeds maar oprukkende stad, ligt Kweeklust. Het is met 103 tuinen een van de kleinere volkstuinparken van Amsterdam. Je vindt hier onder meer een speelweide, een vijver, een ijsvogelwand, een vlinderdriehoek, een bijenkolonie en een (avontuurlijk) stobbenpad.

Tuinen en openbaar groen
Kweeklust is het meest oostelijke tuinpark van Amsterdam-Noord, ligt aan de dijk van het IJsselmeer en tegen het Natuurgebied Waterland aan. De paden, singels, grasvelden, bermen, sloten, etcetera, worden beheerd en onderhouden door de tuinders.

Planten en dieren
Kweeklust heeft zich sinds het ontstaan in 1936 ontwikkeld tot het leefgebied van een grote verscheidenheid aan planten en dieren, die niet in ieder willekeurig volkstuincomplex of park voorkomen. Je komt er vele soorten vogels tegen, zoals uilen, merels en de ijsvogel. Ook leven er onder andere libellen, vlinders, ringslangen, kikkers, salamanders, muizen en vleermuizen.

De Kweekkas
Ga naar www.dekweekkas.wixsite.com/kweekkas

Wandelroute
Het tuinpark is gedurende het seizoen overdag vrij toegankelijk voor wandelaars. Zo kan je heerlijk wandelen over het algemene deel van het park. De wandelroute (zie de QR-code bij de hoofdingang) is vanaf 19 juni 2022 actueel.