Open Tuinkunstdag 2017

Deelnemers Kweeklust

OPEN TUINEN 25 juni 2017 op Kweeklust

lees meer

tuin 1

Albert Manders en Muriel van Schilfgaarde (tuin 1)

Albert Manders is componist en vertolker van hedendaags klassieke muziek. Uiteraard gaat hij moderne composities spelen met de dwarsfluit. Ondertussen kunt u in de tuin misschien de overgang zien van klassiek naar hedendaags tuinieren.

lees meer

tuin 46

Bert Vos (tuin 46)

Een mooie combinatie van moestuin en tuin met planten en struiken, verbonden door allerlei paadjes.

lees meer

tuin 49

Tuin 49, Thalé Baas

Op mijn tuin zullen schilderijen te zien zijn en een bronzen beeldje van Juliana. Ik ben sinds 2001 werkzaam als zelfstandig kunstenaar. Mijn schilderijen zijn kleurrijk en naïef realistisch.

lees meer

tuin 50

Carla van Beurden en Petra Mol (tuin 50)

We laten onze kunstwerken zien zijn in tuinhuis en tuin. Tevens wordt er op die dag buiten geschilderd door onze leerlingen

       Tuin50Carla en Petra

KUNSTENAAR OP KWEEKLUST

lees meer

tuin 54

Hennie Hooijer en Thea de Haan (54)

Leven is leren, is kijken, is doen.....

Op tuin 54 zijn beelden, portretten en schilderijen te zien van Thea de Haan en Hennie Hooijer. Allebei zijn we al jarenlang, resp.

lees meer

Tuin 65

Gesprek met Inez Melessen, kunstenares

Het is voorjaar. Op het schelpenpad naar de tuin van Inez geurt het naar sering en blauwe regen. Bij het tuinhekje doet een bronzen vogeltje dienst als bel. Ik laat hem met zijn snavel tegen een stukje bronzen boombast tikken, maar dat was uit nieuwsgierigheid, want Inez had me al de tuin in geroepen.

lees meer

tuin 71

KWEEKLUST TUIN 71

MARGA JANSSEN

Marga is sinds ongeveer 10 jaar werkzaam als zelfstandig keramiste (kunstacademie Arnhem: grafisch ontwerp en keramiekopleiding Gouda). De achtergrond als grafisch ontwerper is duidelijk terug te vinden in haar keramiek; helder, functioneel en gebruik makend van kleurvlakken. In haar keramiek verwerkt ze soms andere materialen.

lees meer

tuin 76 en 77

lees meer

tuin78

Aad Doorduijn (tuin 78)

Bezoek de beschutte tuin en ontdek de 3 vijvertjes en de decennia oude rhododendron. Op de tuin staan onder meer een hazelaar, laurier en diverse fruitbomen.

In de veranda van het tuinhuisje hangen enkele van mijn recente aquarellen, thema’s o.a.

lees meer

tuin 85

RICK ZWAAN (TUIN 85)

Mijn hoektuin is ingericht als een miniatuur landschapspark. De twee ingangen maken het mogelijk om er van begin tot eind doorheen te dwalen. De verschillende tuinkamers geven aan elke ruimte een eigen functie.  Mede door het ontbreken van een duidelijke erfafscheiding ontstaat er een tuin die veel ruimer aanvoelt dan hij in werkelijkheid is.

lees meer

tuin 91

Tirza Elias (tuin 91)

Mindfulness in de tuin

In deze mini workshop kun je kennismaken met enkele oefeningen uit de achtweekse mindfulness training. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Opmerken wat zich aan ervaringen voordoet, zonder daar iets mee te moeten doen of er iets van te vinden. Door mindfulness te beoefenen leer je je aandacht sturen.

lees meer

tuin 92

NIENKE WALLINGA (tuin 92)

Keramiek.

Ik maak gedraaid goed en handgevormde objecten. Allen zijn unica.

lees meer

tuin 98

Ria Massop (tuin 98)

Je kunt kennismaken met de voetreflextherapie door deel te nemen aan een korte behandeling van een half uur.  Het gaat om de ervaring van wat de therapie inhoudt.

De tuin is opengesteld en als u plantjes ziet die u graag wilt hebben kunt u ze in overleg uitgraven en meenemen.

lees meer